Bangkok

Bangkok is de hoofdstad en met zo’n acht miljoen tevens de grootste stad van Thailand. Tot 1939 heette het land Siam. De bevolking van de hele agglomeratie Bangkok, die zich tot buiten de grenzen van de gelijknamige provincie uitstrekt, wordt geschat op zo’n 15 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand.
Bangkok ligt in de rivierdelta van de Chao Phraya. Deze rivier mondt zo’n 25 kilometer ten zuiden van de stad uit in de Golf van Thailand. De stad ligt in een vlak gebied, ongeveer 1,5 meter boven zeeniveau. Het grootste deel van het gebied was voorheen drasland. Stukje bij beetje werd de moerassige grond vanaf de 16e eeuw geschikt gemaakt voor landbouw en bebouwing. Hiertoe werden vele kanalen (khlongs) aangelegd voor de afwatering.
Voor de telling van het jaar gebruikt men in Thailand de Boeddhistische jaartelling in plaats van de westerse jaartelling. Die begint in 543 v.Chr. zodat de jaartallen in de Thaise boeddhistische kalender 543 hoger zijn dan in de gregoriaanse kalender; het jaar 2006 is in Thailand het boeddhistische jaar 2549.

Reisprogramma

Gouden Boeddha

DAG   1 – 4

Bangkok tempels

Bangkok is een wervelende bestemming in het ‘land van de glimlach’. De Thaise hoofdstad is een typische Aziatische metropool.

Gebouwen binnen the Grand Palace

DAG   5

The Grand Palace

Het Koninklijk Paleis in Bangkok is een ommuurd gebouwencomplex, dat dienst deed als koninklijke residentie van het eind van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw.

Yarowat Street Chinatown

DAG   6

Chinatown - Wat Arun

De Chinatown van Bangkok is een van de grootste Chinatowns ter wereld. De kern van Chinatown ligt langs Yaowarat Road.

Plechtige dans bij aanvang

DAG   7

Muay Thai of Thaiboksen

Mua Thau is één van de populairste sporten in Thailand. Bij deze eeuwenoude vechtsport wordt voornamelijk gebruik gemaakt van de vuisten, ellebogen, knieën en benen.

Kanchanaburi

DAG   8

Kanchanaburi

Kanchanaburi is vooral bekend om de bridge over the River Kwai. De brug is onderdeel van de Birmaspoorlijn die door dwangarbeiders in de WO II is aangelegd.

Marmeren tempel

DAG   9

Marmeren tempel

Wat Benchamabophit - of de Marmeren Tempel - is een boeddhistische tempel in het Dusit-gebied van Bangkok, gemaakt van Italiaans marmer.

Chatuchakmarkt

DAG  10

Chatuchakmarkt

Met ruim 9.000 verschillende shops en winkels is de Chatuchak Market in Bangkok één van de grootste weekend markten ter wereld.

Op weg naar de drijvende markt

DAG 11

Damnoensaduak

Damnoensaduak is een drijvende markt ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Bangkok.Het wordt vaak beschouwd als de beroemdste drijvende markt.

Phra-Pathom-Chedi

DAG 11 – 12

Nakhon Pathom

De tempel Phra Pathom Chedi ligt ca. 45 km van Nakhon Pathom. De grote chedi is een van de oudste en grootste Theravada-tempels in Azië.