Zanzibar

Het ‘Eiland van het Kruid’, Zanzibar ligt ten oosten van de kust van Tanzania in de Indische Oceaan. Enigszins verwarrend, is Zanzibar zowel de naam van het belangrijkste eiland en van de eilandgroep die Mafia, Pemba en een aantal verder liggende eilandjes omvat. Zanzibar maakt deel uit van republiek Tanzania, dat uit de twee vroegere Britse kolonies, Tanganyika en Zanzibar, in de jaren ’60 voortvloeide.
De Zanzibar eilanden worden soms nog ”Eilanden van het Kruid” genoemd, wegens de grootschalige productie van kruidnagels, nootmuskaat, kaneel en andere kruiden. Zanzibar, met de hoofdstad Stone Town, is goed voor 80% van de wereldproductie van kruidnagels.

Reisprogramma

stone-town-zanzibar

DAG   1 – 3

Stone Town

Stone Town is het oude centrum van Zanzibar-stad, de hoofdstad van het eiland Zanzibar. Tot aan de 19e eeuw was het een belangrijk handelscentrum voor kruidnagels en de Arabische slavenhandel.

changu-eiland

DAG   4

Changu-eiland

Changuu Island is ook bekend als Prison Island, ligt op ongeveer 30 minuten varen van Stone Town. In 1860 werd het kleine eiland gebruikt als gevangenis voor ongehoorzame slaven.

Colobusaap

DAG   5

Jozani Forest

Het Jozani Forest is het enige nationale park in Zanzibar. Je kunt dit nationale park alleen met een gids bezoeken wil je oog in oog komen te staan met de Colobusapen.

Mnemba Island - Zanzibar

DAG   6 -8

Mnemba Eiland

Mnemba Island is een klein en exclusief paradijselijk eiland dat 3 km uit de noordoostkust van Zanzibar ligt. Het heeft een diameter van ca. 500 meter en een omtrek van ca. 1,5 kilometer.