Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten dat grenst aan Israël, de Westelijke Jordaanoever (Palestijnse Gebieden), Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. De hoofdstad van Jordanië is Amman.
Jordaniërs zijn gastvrije mensen. Het is voor hen heel gebruikelijk om vreemdelingen in hun huizen te verwelkomen. Die traditie komt voort uit het harde woestijnleven; zonder voedsel, water en beschutting zouden de meeste woestijnreizigers niet overleven. In Jordanië bestaat vrijheid van godsdienst. De belangrijkste godsdienst van Jordanië is de islam die tevens staatsgodsdienst is. Ruim 90 procent van de moslims zijn soenniet en 3 procent sjiiet. Ongeveer 5 procent van de bevolking is christen. Het staatshoofd van Jordanië is koning Hoessein. Jordanië wordt beschouwd als een parlementaire monarchie. 90% van het Jordaanse grondgebied is woestijn. Een nauwe strook langs de oostelijke oever van de Jordaan is – vooral dankzij irrigatie – een vruchtbare streek waar aan land- en vooral tuinbouw wordt gedaan.

Reisprogramma

Theater Umm Qais

DAG   1 – 2

Noordelijke Jordaanvallei

In de Jordaanvallei kun je de mooie plaatsen Pella en Umm Qais bezichtigen en heb je een wijds uitzicht over de Golanhoogte.

Jerash Jordanië

DAG   3

Jerash

De oude Romeinse stad Jerash wordt beschouwd als een van de belangrijkste Grieks-Romeins-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten.

Woestijnkasteel Qasr Al Amra

DAG   4

Woestijnkastelen

De meeste woestijnkastelen liggen langs de oude handelsroutes naar Medine (Saoedi-Arabië) en Koefa (Irak).

mount-nebo

DAG   7

Madaba - Mount Nebo

Madaba is een rustig stadje wat in het teken staat van religie. Ten ten westen van Madaba ligt de bergrug Nebo. Vanuit de bergtop zou Mozes over het Beloofde Land hebben gekeken.

Het klooster in Petra

DAG   8

Petra - Wadi Rum

Petra was de oude hoofdstad van de Nabateeënen. Via een kloof kom je oog in oog te staan met de schatkamer van Petra! In Wadi Rum waan je je even Lawrence of Arabia.

Aqaba

DAG   9 -10

Aqaba

De havenstad Aqaba ligt aan de kust van de Rode Zee en de Golf van Aqaba. Slechts enkele kilometers naar het westen ligt de Israëlische badplaats Eilat.