Vietnam Bergstammen

Hanoi was al de hoofdstad van Noord-Vietnam maar sinds de hereniging in 1975 met Zuid-Vietnam is het de hoofdstad van het hele land. Twee derde van Vietnam bestaat uit bergen en heuvels. De hoogste berg heet de Phan Si Pan, die 3134 meter hoog is en in het uiterste noorden ligt, tegen de Chinese grens. De bewoners van de berggebieden behoren tot vijftig verschillende etnische minderheidsgroepen. In totaal zijn het bijna vijftien miljoen mensen. Zij hebben hun eigen taal, geloof en cultuur.
Sapa is een klein dorp in de bergen, dat bij de Fransen populair was vanwege het koele klimaat en de werkelijk adembenemende uitzichten. In deze bijzondere streek leven traditionele bergvolkeren zoals de zwarte H’mong en de rode Dzao.
Als je deze bergstammen wilt ontmoeten zul je veelal in een weekend je trip moeten plannen omdat op zater- en zondagen de markten plaats vinden waar de verschillende minderheden met grote getalen op afkomen.
De Vietnamese dong is de munteenheid van Vietnam.

Reisprogramma

Vrouwtje met de Cai Non op bij het Hoan Kiem Meer

DAG   1 – 3

Hanoi

Hanoi is gelaagd met Franse en Chinese invloeden, maar heeft zich ontwikkeld tot hoofdstad die 100% Vietnamees is

Sapa

DAG   4

Sapa

De Sapa Vallei is gelegen in Noord-Vietnam. Deze regio staat bekend om de rijstvelden en de etnische minderheden.

Dagprogramma Vietnam Bergstammen

DAG   5

Bac Ha

De zondagmarkt is een kleurenmassa voornamelijk door de mooi geklede Flower Hmong-vrouwen.

Dagprogramma Vietnam

DAG   6 -7

Hoa Binh

Hoa Binh, bekend om zijn magische rijstvelden en prachtige landschappen en waar je een bezoek kunt brengen aan de Dao-stam.