Hongkong

Hongkong wordt vaak omschreven als een plek waar ‘East meets West”, als gevolg van de mix van cultuur door de Chinese wortels van het grondgebied en de invloeden uit zijn tijd als een Britse kolonie. Hongkong balanceert een gemoderniseerde manier van leven met traditionele Chinese praktijken.
Nergens komen Engelse en Aziatische tradities zo direct en intensief bij elkaar als in Hongkong, nergens anders bepalen de vertrouwde dubbeldekkers samen met Chinese jonken het straatbeeld. Trots rijzen de torens van de banken omhoog en symboliseren daarmee Hongkongs rol als een van de belangrijkste financiële wereldcentra.
Op het moment van ons bezoek is Hongkong nog een Britse kroonkolonie; maar op 1 juli 1997 wordt Hongkong weer overgedragen aan de Volksrepubliek China. Dan zal er een eind komen aan 155 jaar Brits bestuur.

Reisprogramma

hongkong-island

DAG   1 – 3

Hong Kong Island

Hong Kong Island ligt in het zuidelijke deel van Hongkong. Het is van het noordelijker gelegen Kowloon gescheiden door Victoria Harbour.

lantau-island

DAG   4

Lantau Island

Lantau Island is het grootste eiland in Hong Kong , gelegen ten westen van Hong Kong Island en het Kowloon Peninsula , en maakt deel uit van de New Territories. Oorspronkelijk was het een eiland met vissersdorpen

Wong Tai Sin Tempel Hongkong

DAG   5

Kowloon

Letterlijk betekent Kowloon '9 draken'. Kowloon was, na Hong Kong Island, het eerste gebied dat in 1849 onder bewind van het Verenigd Koninkrijk kwam te staan. Een paradijs voor de echte shopper.

New Territories

DAG   6 – 7

New Territories

The New Territories wordt door Hongkong momenteel gehuurd van China vanwege het enorme ruimtegebrek waar we mee te kampen hebben. Je zit hier ook tegen de Chinese grens aan.