Beijing

Peking is de hoofdstad van China en telt 15 miljoen inwoners. In het Chinees wordt de stad Beijing genoemd, wat “noordelijke hoofdstad” betekent. De oorsprong van het moderne Peking ligt bij de Mongolen, die na hun overwinning op de Chinezen in de 13de eeuw op deze plek een stad bouwden. Beijing is de afgelopen jaren in snel tempo gemoderniseerd en die ontwikkeling is nog lang niet gestopt. Oorspronkelijk bestond de stad uit zogeheten hutongs. Die hutongs werden en worden in hoog tempo afgebroken om plaats te maken voor hoogbouw. Daarnaast zijn er vele snelwegen in en om de stad aangelegd om de grote verkeersproblemen aan te pakken en toch staat het autoverkeer geregeld muurvast.
De Olympische Zomerspelen 2008 waren de trots van heel China. De openingsceremonie stond gepland voor 8 augustus 2008 (08-08-08) om 8 uur ’s avonds, want de 8 is een geluksgetal in China. Er is in de stad nauwelijks een gebouw zonder enige vorm van historische betekenis te vinden. Beijing staat bekend om haar indrukwekkende paleizen en tempels en enorme stenen muren en poorten.

Reisprogramma

Poort van de Hemelse Vrede, de toegang tot de Verboden Stad

DAG   1

Tiananmenplein - Verboden Stad

Tiananmenplein is het grootste publieke plein ter wereld en wordt beschouwd als een symbool van de Republiek van het Volk van China.

Tempel van de Hemel

DAG   2

Tempel van de Hemel - Moslimwijk - Tempels

De Tempel van de Hemel ligt in een uitgestrekt park. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie.

De Lange Gang

DAG   3

Zomerpaleis - Olympisch Stadion

Het zomerpaleis was van oudsher een buitenverblijf van enkele dynastieën keizers, maar de huidige gebouwen dateren uit de tijd van Cixi, de keizerin-weduwe.

De Chinese muur bij Mutianya

DAG   4

Chinese Muur - Slakkentempel

De Chinese Muur werd gebouwd om invasies en plunderingen van nomadische ruitervolkeren uit het noorden te voorkomen. Het gedeelte bij Matianyu is compleet gerestaureerd.

Indrukwekkende drumtrommelshow

DAG   5

Beltoren - Drumtoren - Hutongs

Vanaf de torens was het namelijk eenvoudig om legers, roversbendes of andere vernielzuchtige lieden te zien aankomen, zodat snel de bel geluid kon worden.

Witte Dagoba

DAG   6

Beihaipark - Lamatempel - Confusius

Het Beihai Park een van de oudste, grootste en best bewaarde oude keizerlijke tuinen in China, gelegen in centrum van Peking.

Stuwdam

DAG   7

Longqoing

De Longqing-kloof bevindt zich in het westen van het dorp Gucheng. De kloof is slechts ongeveer 85 kilometer verwijderd van het centrum van Peking.

kungfu show Rode Theater

DAG   8 – 9

Beijing - KungFu

Het is absoluut de moeite waard om een Kung Fu show te gaan bekijken in het Rode Theater als je in Beijing bent. Je zult je verbazen!