Sicilië

Sicilië is een bijzonder Italiaans eiland in de Middellandse Zee. Het is een autonome regio horend bij Italië. Het eiland is op de kaart te herkennen als de voetbal bij de laars. Het eiland is zo’n 25.000 vierkante kilometer groot en heeft in totaal een kleine 1000 kilometer aan kustlijn. Omdat Sicilië op zo’n belangrijke strategische plaats ligt in de Middellandse Zee heeft het eiland een lange en bewogen geschiedenis. In de afgelopen eeuwen is het eiland meerdere malen van eigenaar veranderd. Al deze beschavingen hebben hun sporen achtergelaten op het eiland wat het vandaag de dag tot een unieke vakantiebestemming maakt.

Reisprogramma

Piazza del Duomo with the Elephant Statue and the Cathedral of Santa Agatha in Catania in Sicily, Italy

DAG   1 – 3

Catania

Catania ligt op de helling van de Etna en is volledig opgetrokken uit lavastenen. Het barokke historische centrum heeft een aantal historische kerken, een Normandisch kasteel omgeven door oude lavastromen, en de Piazza Duomo met de beroemde olifant, het symbool van de stad.

Syracuse

DAG   4 – 5

Syracuse - Ortigia

Historisch gezien was Syracuse de belangrijkste Griekse kolonie op Sicilië. De stad is bijna 2700 jaar oud. In het stadscentrum kun je de overblijfselen van het Griekse verleden van Sicilië bewonderen: de tempel van Apollo (de oudste tempel van Sicilië), en de tempel van Athena.

Modica

DAG   6

Noto - Modica - Ragusa

De plaatsen Noto, Modica en Ragusa liggen in het hart van Sicilië van de late barok. Het is herbouwd na de verwoestende aardbeving van 1693 en maakt deel uit van het werelderfgoed van UNESCO.

Roman Vila del Casale

DAG   7

Piazza Armerina

Bij Piazza Armerina staat bijna synoniem voor Roman Villa del Casale. Deze enorme Romeinse villa met tal van openbare zalen, privé-kamers, baden en binnenhoven zijn versierd met mozaïeken op de vloer.

Caltagirone

DAG   7

Caltagirone

De Scala in Caltagirone is een trap van 142 treden gemaakt van vulkanisch gesteente versierd met prachtige bloemen- en geometrische motieven. Caltagirone staat ook bekend om zijn productie van decoratief Siciliaans aardewerk.

Vallei der tempels

DAG   8

Agrigento

De Vallei van de Tempels, een UNESCO-site, in de buurt van Agrigento is een van de beste plaatsen om te bezoeken. Hier zie je één van de meest indrukwekkende monumenten: de Tempel van Concordia, gebouwd in de 5e eeuw v.Chr.

Marsala

DAG  9 -10

Marsala - Trapani

De belangrijkste attractie van het gebied is de Stagnone Nature Reserve Lagoon, een surrealistische omgeving met roze flamingo's, 'Saline' (zeezoutvelden) en windmolens die gebruikt werden om water op te pompen en zout te malen.

Erice

DAG 11

Erice

Erice is een prachtig dorp waarin je je terug in de tijd waant. Het heeft een van de meest spectaculaire uitzichten op Sicilië met uitzicht op de Egadische eilanden en Trapani!

Palermo

DAG 12

Palermo - Monreale

Palermo, de hoofdstad, is eigenlijk één openluchtmuseum. De markten en het streetfood in Palermo zijn een attractie die het bezoeken en proeven waard zijn! De Normandische kathedraal van Monreale is een van de mooiste voorbeelden van heilige architectuur in Italië.

Stromboli

DAG  13 – 14

Milazzo

Milazzo is het startpunt voor een bezoek aan de Eolische eilanden met als belangrijkste eiland Stromboli. Stromboli is een uniek eiland in zijn soort dankzij ruige landschappen en een van de meest actieve vulkanen ter wereld!

Taormina

DAG 15

Taormina

Taormina werd gebouwd door de oude Grieken op een vruchtbare heuvel - 200 meter boven een turquoise zee. Dit dorp combineert de natuurlijke schoonheid met het artistiek en archeologisch erfgoed. zoals het wereld beroemd oud Grieks theater uit de 2e eeuw voor Chr.

etna

DAG 16 – 17

Etna Vulkaan

De Etna vulkaan is 3329,6 meter hoog en daarmee de hoogste actiefste vulkaan van Europa. Bijna elk jaar zijn er wel uitbarstingen. Hierdoor verandert de hoogte dan ook continue. Op dit moment zijn er vijf actieve hoofdkraters.