Laos

Laos is het enige land in Zuidoost Azië dat geheel door andere landen wordt omsloten. De officiële naam van het land is Democratische Volksrepubliek Laos. Het is altijd zeer gesloten geweest en sinds enkele jaren geopend voor toeristen.
Vientiane, de hoofdstad, is nog steeds verreweg de kleinste hoofdstad van Zuidoost Azië. De sfeer is bijna dorps te noemen. Tot voor kort bestond het verkeer voornamelijk uit fietsers en brommers. De laatste jaren doen steeds meer auto’s hun intrede. Laos telt zo’n 6 miljoen inwoners waarvan 60% boeddhist is. Monniken met hun oranje gele pijen zijn een vertrouwd gezicht in het straatbeeld.
Luang Prabang aan de Mekong rivier, ten noorden van Vientiane, staat geheel op de werelderfgoedlijst, en is de oudste stad van Laos. De stad is een prachtig geheel met zijn vele mooie en bijzondere tempels. Een bijzondere aangelegenheid in Luang Prabang is de alms ceremonie. Om zes uur trekt een stoet monniken door de straten om hun eten voor die dag bijeen te verzamelen.
Kip is de officiële munteenheid van Laos; afgekort als LAK.

Reisprogramma

Pha That Luang Vientiane Laos

DAG   1

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Het is de grootste stad van Laos, maar toch kun je het niet echt een stad noemen.

Luang-Prabang

DAG   2 – 3

Luang Prabang

Luang Prabang is de oude koninklijke hoofdstad van Laos. De stad bezit een rijke geschiedenis en een unieke architectuur.

Kind met kind

DAG   4

Bergstammen Laos

Een bezoek aan de Khamu en de Hmong stammen is een must. Maak kennis met hun leefomstandigheden.