Tanzania

Het huidige land Tanzania is in 1964 ontstaan door de samenvoeging van de landen Tanganyika en Zanzibar. In de 15e eeuw zette de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco da Gama als eerste Europeaan voet aan de grond op Tanganyika en daarmee kwam het overgrote gedeelte van dit land onder Portugese leiding.
Tanzania staat vooral bekend om zijn wildlife. Er zijn verschillende wildreservaten en Nationale parken. Bijna alle Afrikaanse wilde diersoorten komen hier voor. Zo leven er o.a. zebra’s, zwarte neushoorns, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden, krokodillen, giraffes en nijlpaarden. In Tanzania ligt ook de hoogste berg van Afrika de Kilimanjaro met een hoogte van 5895 meter.
Tanzania is een arm land maar beschikt over een rijke bodem. In Tanzania is o.a. goud, diamanten, nikkel, steenkool, gas en olie te vinden. Echter heeft het land geen middelen en financiën om deze delfstoffen te winnen. De eilanden Zanzibar en Pemba maken ook deel uit van Tanzania.

Reisprogramma

Lake Manyara

DAG   1 – 2

Arusha - Lake Manyara

Lake Manyara is een ondiep zoutmeer gelegen aan de spectaculaire Great Rift Valley.

Bushmen Tanzania

DAG   3

Bushmen

De Hadzabe zijn een Tanzaniaanse inheemse etnische groep. Ze leven rond het Eyasi-meer in de centrale Riftvallei en op het naburige Serengeti- plateau.

serengeti national park

DAG   4 – 7

Serengeti

De Serengeti is een streek van savannes en boslandschappen verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia, over een oppervlakte van ongeveer 30.000 km².

Ngorongoro-Crater-Lodge

DAG   8 -10

Ngorongoro-Krater

De Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera ter wereld. Deze vulkaanresten zijn ca. 2-3 miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die zo'n vijf kilometer hoog geweest moet zijn.