Porto

Porto is na Lissabon de grootste en belangrijkste stad van Portugal. De stad ligt in het noorden van Portugal aan de rivier de Douro. Porto dankt zijn naamsbekendheid voornamelijk aan de Port maar de stad is veel meer dan Port alleen. Natuurlijk mag je een portproeverij tijdens je bezoek aan de stad niet overslaan. Met name de historische binnenstad van Porto, die door de Unesco in zijn geheel op de werelderfgoedlijst is gezet is meer dan de moeite waard. De prachtige smalle straten, de huizen met azulejo’s en de prachtige vergezichten in deze wijk maken Porto tot een bijzondere ervaring.
Porto is gesticht tijdens de Romeinse overheersing op het Iberisch schiereiland. Al lang voor deze tijd was de omgeving van de stad bewoond. De echte opkomst van Porto vindt plaats tijdens de Middeleeuwen. De Sé kathedraal en veel andere historische gebouwen stammen uit deze periode. In de vorige eeuw was de stad langzaam aan het verpauperen maar sinds de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat begint de stad zijn oude grandeur weer te tonen.

 

Reisprogramma

Dagprogramma Porto

DAG   1 – 2

Porto

De naamsbekendheid dankt Porto voornamelijk aan de port maar de stad is veel meer dan port alleen.

douro

DAG   3

Douro-Vallei

Het landschap van de Douro vallei is uniek. Hier groeien de druiven voor de beroemde Port- en Dourowijnen.

Bolsa-gebouw

DAG   4

Porto musea en kerken

Naast het Palacio da Bolsa, het oude beursgebouw, zijn er vele kerken te bewonderen in het centrum van Porto

Dagprogramma Porto Portkelders

DAG   5

Vila Nova de Gaia

Tegenover Porto aan de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia. Hier kun je portkelders bezoeken en vanwaar je mooie uitzichten hebt.