Barcelona

Barcelona is één van de meest bruisende Spaanse steden gelegen aan de Middellandse Zeekust, de Costa Maresme. Het is de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van de autonome regio Catalonië.
De hoofdtaal die in de stad gesproken wordt is dan ook Catalaans. Alles staat er in het Catelaans en Spaans aangegeven. Barcelona ligt volledig omgeven door een groep heuvels. De heuvels Tibidabo en Montjuïc zijn hiervan de bekendste. Montjuïc was van oudsher de uitkijkpost over de stad. Hier staat dan ook een oud verdedigingsfort. In 1992 werden de Olympische zomerspelen voor een groot deel op deze berg gehouden. Deze zomerspelen waren ook het startsein voor een grote opknapbeurt van de stad, en met succes! De wereldberoemde modernistische ontwerpen van Gaudí zoals de Sagrada Família of het Parc Güell, monumentale gebouwen als het Palau de la Música Catalana en de weidse pleinen als het Plaça de Catalunya, geven Barcelona de allure van een wereldstad.

Reisprogramma

Caso Bathlo

DAG   1 – 2

Gaudi

Zeg je Barcelona dan zeg je: Gaudi. De hele stad ademt Gaudi met in het centrum Caso Bathlo en de Sagrada Familia

Camp Nou winkel

DAG   3

Park Guëll & FC Barcelona

Naast Gaudi denk je bij Barcelona ook meteen aan de voetbalclub ofwel Camp Nou.

Port Vell Aquarium

DAG   4

Port Vell

Dit havengebied is helemaal opgeknapt met de bouw van Maremagnum en een van de grootste aquaria in Europa.

Montjuïc

DAG   5

Montjuïc

De Montjuïc is de bekendste berg van Barcelona. I.v.m. de Wereld-tentoonstelling 1929 werden op de berg, paleizen, botanische tuinen en stadions aangelegd.

Casa Mila boventerras

DAG   6

Casa Mila

Casa Milà is een appartementengebouw van architect Antoni Gaudí en het is een van zijn bekendste werken.