Paaseiland

Paaseiland ligt op 3.800 kilometer ten westen van Santiago de Chile, midden in de Stille Oceaan.
De naam Paaseiland is ontstaan toen de Nederlander Jacob Roggeveen het op 5 april 1722, het was toen Paaszondag, ontdekte. Paaseiland wordt ook wel Rapa Nui genoemd en dat is ook de naam voor de bewoners die van Polynesische afkomst zijn. De letterlijke vertaling van Rapa Nui is “grote rots”. Staatkundig is Paaseiland een provincie van Chili, met als hoofdstad Hanga Roa.
Sinds 1995 staat Paaseiland op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is te danken aan de vele indrukwekkende Moai standbeelden die verspreid over het eiland staan en liggen. Het hoe en waarom van de Moai standbeelden is tot op de dag van vandaag een mysterie. Paaseiland is een hoog eiland van vulkanische oorsprong en wordt hoofdzakelijk gevormd door een drietal vulkanen.

Reisprogramma

Presidentieel Paleis Santiago de Chile

DAG   1 – 2

Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. Santiago is een veelzijdige en vitale stad waar de Chileense cultuur tot zijn recht komt in de musea en overige monumenten in de stad.

Paaseiland

DAG   3 – 7

Paaseiland - Rapa Nui

Paaseiland is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Het eiland is vooral bekend door de honderden Moai die er te vinden zijn.