Galapagos Eilanden

Islas Encantades – betoverende eilanden – zo worden de Galapagos eilanden op 1000 km ten westen van Ecuador door de oude zeevaarders genoemd. Sinds Charles Darwin in 1845 de Galapagos als ’toonzaal van de evolutie’ ontdekte, zijn de eilanden een trekpleister voor natuurliefhebbers uit de hele wereld geworden.
Geen wonder, want op de Galapagos eilanden vind je naast talloze zeevogels nog prehistorisch aandoende hagedissen of honderden kilo’s zware reuzenschildpadden om alleen maar de markantste soorten van deze bonte dierenwereld te noemen. Uniek is het contact met deze dieren, die de bezoeker vaak zonder enige terughoudendheid tegemoet treden. Bizarre lavalandschappen, woestijnachtige kustvegetatie en welige hooglanden vormen samen met zandstranden en rotsige kusten het beeld van de eilanden, die bijna in zijn geheel een nationaal park zijn.

Reisprogramma

North Seymour

DAG   1

North Seymour

North Seymour is een van de kleinste Galapagos-eilanden en vaak het eerste eiland wat je aandoet bij je cruise. Hier heb je de eerste unieke ervaring dat dieren je niet als vijand zien.

Espanola

DAG   2

Española

Española is het zuidelijkste eiland van de Galapagos-eilanden en ook een van de oudste. Omdat Española een van de meest geïsoleerde eilanden is, heeft het een groot aantal endemische diersoorten.

Floreana

DAG   3

Floreana

Floreana Island heeft misschien wel de meest menselijke geschiedenis van alle Galapagos-eilanden. Het is de locatie van het eerste "postkantoor", opgericht in 1793 door walvisjagers.

Santa Cruz

DAG   4

Santa Cruz

Santa Cruz is het belangrijkste toeristische centrum voor heel Galapagos. Het is het enige eiland in de Galapagos waar je gemakkelijk het binnenland en de hogere delen van een Galapagos-eiland kunt ervaren.

Genovesa

DAG   5

Genovesa

Genovesa ook wel "The Bird Island" vanwege de talrijke en gevarieerde vogelsoorten die er nestelen, is een van de weinige plaatsen op de Galapagos-eilanden waar roodpootgenten massaal worden gevonden

Fernandina

DAG   6

Fernandina - Isabela

Fernandina blijft de meest actieve en meest ongerepte van de Galapagos-vulkanen. Met uitzondering van een enkele bezoekerssite, wordt het eiland in ongerepte staat gehouden. Isabela is het grootste eiland van de Galapagos Archipel.

Bartolome

DAG  7

San Salvador - Bartolomé

Bartolomé is de thuisbasis van een kenmerkende en herkenbare plaats van de archipel: Pinnacle Rock. Vogelaars moeten uitkijken naar Galapagos-pinguïns, reigers en Galapagos-haviken.

KAART GALAPAGOS-EILANDEN