Marokko Koningssteden

Marokko, met de hoofdstad Rabat, telt ca. 34 miljoen inwoners waarvan een zeer groot deel jonger is dan 20 jaar. Van die miljoenen inwoners behoort het grootste aantal tot de Berbers en de overige tot de Arabieren. De Berbers hebben een eigen taal die merkwaardig genoeg alleen een spreektaal is en die nooit een schrijftaal is geworden. Om die reden is Arabisch de officiële taal van Marokko. Wat godsdienst betreft zijn veruit de meeste Marokkanen soennitische moslims en er zijn enkele zeer kleine groepen joden en christenen. De dagelijkse gang van zaken in Marokko is voor een groot deel afhankelijk van het voldoen aan de moslimplicht. Volgens het geloof, de islam, moeten gelovigen vijf keer per dag bidden. Voor die dagelijkse gebeden heeft Marokko een overvloed aan moskeeën. Vooral in de Koningssteden zijn moskeeën in de oude islamitische bouwkunst naast ook Koranscholen in die stijl te bewonderen.
Marokko telt vier koningssteden Rabat, Fès, Meknès en Marrakech. Een koningsstad is een stad die in vroegere tijden door een sultan tot hoofdstad werd uitgeroepen.

Reisprogramma

De koninklijke garde bij het Mausoleum

DAG   1 – 2

Rabat

Rabat, de hoofdstad van Marokko, behoort tot de vier koningssteden van het land. Het historische centrum van Rabat staat op de werelderfgoedlijst.

Alles wordt vervoerd per ezel in de medina

DAG   3

Meknès

De stad wordt ook wel het Versailles van Marokko genoemd en dat is zeker niet vreemd, vanwege de vele paleizen, moskeeën en de prachtige tuinen.

Het is hard werken in de leerlooierij in Fès

DAG   4 -5

Fès

De medina van Fès is de mooiste en meest uitgestrekte van Marokko. De medina beslaat een groot deel van de stad.

Baboucheswinkel in Marrakech

DAG   6 – 8

Marrakech

Marrakech ofwel de rode stad vanwege de vele huizen die zijn opgetrokken uit rood leem.

Essaouira

DAG   9 – 11

Essaouira

Essaouira wordt ook wel de parel van de Atlantische Oceaan genoemd. De stad is een smeltkroes van volken, culturen en religies