Ecuador

Ecuador, land aan de evenaar, is een land aan de westkust van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan Colombia, in het oosten en zuiden aan Peru en in het westen aan de Stille Oceaan. De evenaar verdeelt de aarde in een noordelijk halfrond en een zuidelijk halfrond. Ecuador is een van de landen waar de evenaar overheen ‘loopt’. Het land is dan ook naar de evenaar genoemd (equator).
De Andes loopt door het midden van het land van noord naar zuid. In het hooggebergte liggen de hoofdstad Quito en de derde stad Cuenca, op een hoogte van 2500 meter. In het gebergte liggen ook enkele vulkanen die een hoogte van 5000 tot 6000 meter bereiken. Een aantal daarvan is nog actief.
De hoofdstad Quito ligt op bijna 3000 meter hoogte, en je merkt direct dat de lucht ijler is.
Nadat Ecuador onafhankelijk is geworden van de Spanjaarden, is het een lange tijd onstabiel geweest met verschillende dictatoriale leiders, tot aan de jaren 80 met de komst van een democratische regering. Ecuador is een van de armste landen van Zuid-Amerika. De indianen behoren tot het armste en grootste deel van de bevolking en zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur van Ecuador. Zo dragen veel indianen nog de traditionele kleurrijke kleding.

Reisprogramma

Quito Hoofdstad

DAG   1 – 3

Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador, heeft een gemiddelde hoogte van 2850 meter boven zeeniveau. Quito is daarmee de hoogste hoofdstad in de wereld.

Mitad Del Mundo Monument

DAG   4 

La Mitad del Mundo

Ga met één voet op elk halfrond staan ​​bij dit monument voor de plek waar de evenaar is gemarkeerd.

Imbabura

DAG   5 – 6

Imbabura

De provincie bevat een gelijknamige vulkaan Imbabura met een hoogte van 4.609 meter. Imbabura wordt ook wel "merenprovincie" of "de blauwe provincie" genoemd, vanwege haar talrijke natuurlijke meren.

Otavala markt

DAG   7

Otavalo

Otavalo is een kleurrijk Indianendorpje in het noorden van Ecuador en staat bekend om haar authentieke karakter. Zowel de Spaanse kolonisten als de moderne wereld hebben maar weinig grip gekregen op de regio en dat betekent dat je hier kennismaakt met bijzondere tradities en gebruiken.

Cotopaxi

DAG   7

Cotopaxi

De Cotopaxi vulkaan ligt in het Nationaal park Cotopaxi, en is een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. In het Quichua betekent het woord Cotopaxi Nek van de Maan. De vulkaan, met een hoogte van 5.897 meter, heeft een bijna perfecte kegelvormige structuur. De doorsnee van de basis van deze vulkaan is ongeveer 23 kilometer.

header Ecuador saquisili

DAG   8

Saquisili

Elke donderdag komen de inwoners van omliggende dorpen naar Saquisili. De geluiden van alpaca’s schapen, varkens en kippen vullen de straten en in de stalletjes zie je een kleurrijke mengeling van groente, fruit en ambachtsartikelen.

Devils-Nose

DAG  9 -10

Devil's Nose

De torenhoge rotswand van Cóndor Puñuna was een schijnbaar onbegaanbaar obstakel tijdens de aanleg van de eerste spoorlijn van Ecuador aan het begin van de 19e eeuw. Een reeks lange, gebogen haarspeldbochten werd rechtstreeks in de rotswand uitgehouwen, waardoor de trein geleidelijk de Duivelsneus meer dan 800 meter kon stijgen of dalen door langzaam heen en weer te rangeren om over de steile haarspeldbochten te rijden.

Cuenca

DAG 11

Cuenca

Met oude koloniale kerken, prachtige rivieren en Spaanse en inheemse invloeden, is Cuenca de bruisende hoofdstad van het zuiden. De stad ligt op ruim 450 kilometer van Quito en heeft alles te bieden wat je zoekt. Cultuur, lekker eten, leuke pleintjes en vriendelijk inwoners.

Guayaquil

DAG 12

Guayaquil - Park National Cajas

Cajas National Park is een nationaal park in de hooglanden van Ecuador . Het ligt ongeveer 30 km ten westen van Cuenca en je passeert het op je weg naar Guayaquil. De naam "Cajas" is afgeleid van het Quichua- woord "cassa" dat "poort naar de besneeuwde bergen" betekent.